...В
ик
он
ує
ть
ся
...

Шановні колеги!

Інструкція зареєстрованого користувача (Покупця) в електронній торговій системі для участі в аукціоні

(Регламент торгів 2.0 «Електронний ліцитатор»).

 

  Виконати авторизацію в електронній торговій системі (далі ЕТС). Увійти до Кабінету клієнта.

  В розділі «Новини» ознайомитись з регламентом торгів та графіком проведення торгових сесій (далі Графік торгів).

  В Кабінеті клієнта ознайомитись зі списком торгів, станом торгів, актуальними операціями (список лотів, торги, результати).

  Згідно графіку торгів обрати аукціон.

  У разі надання заявки до участі в обраному аукціоні та виконання всіх вимог регламенту Організатора аукціону (Біржі) з продажу необробленої деревини, ЕТС Вам буде присвоєно номер учасника. Увага! Покупець може надавати пропозиції по лотам згідно поданої заявки.

  Приклад. Торгова сесія розпочинається згідно графіку торгів. Увага! Прийняття пропозицій від Покупців починається з лотів 1-5 або 1-10 (залежно від конкуренції на лоти). Згідно графіку торгів кожні десять хвилин додаються наступні 5 або 10 лотів (6-10 або 11-20 відповідно). Кількість лотів за котрими ЕТС одночасно прийматиме пропозиції не перевищуватиме 100. У разі виникнення відповідної ситуації (Покупцями одночасно подаються пропозиції по 100 лотам) ЕТС відкриє торг по наступним 10 лотам після завершення торгів по будь-яким 10 лотам та зменшення загальної кількості лотів в Кабінеті клієнта до 90, але не випереджаючи графік торгів.

  Увага! Крок аукціону 2% - збільшення ціни до загальної вартості лоту. В лотах з декількома позиціями зріст відбувається по кожній позиції окремо.

  Для Вашої зручності використовуйте опцію «Заявлені лоти». Ви матиме можливість відобразити в Кабінеті клієнта та надавати пропозиції лише по лотам відповідно до поданої заявки.

  Лот має вигляд прямокутника в рамках якого користувачу надається наступна інформація: номер лоту, актуальна пропозиція (збільшення вартості лоту у відсотках), номер учасника, яким надано актуальну пропозицію, стартову ціну лоту та ціну з урахуванням зміни вартості (грн), кількість заявників на лот та кнопка «Зробити пропозицію» за умови, що Ви заявлені на даний лот. Натиснувши «Зробити пропозицію» Ви матиме можливість ознайомитись з детальною інформацією про лот та надати свою пропозицію. Після прийняття ЕТС Вашої пропозиції або пропозиції іншого учасника торгів, інформацію в лоті (актуальна пропозиція, номер учасника, яким надано актуальну пропозицію та ціну з урахуванням зміни вартості) буде оновлено, відповідно всім учасникам буде надано 3 хвилини для надання пропозиції, яка перевищуватиме актуальну. У разі якщо актуальна пропозиція не зміниться протягом 3 хвилин торги по лоту буде завершено.

  Увага! Для Вашої зручності звертайте увагу на зміну кольору лоту. Лот зеленого кольору означає, що до завершення прийняття пропозиції залишилось менше 3 хвилин. Зміна зеленого на жовтий колір лоту означає, що до завершення прийняття пропозиції залишилось менше 2 хвилин, відповідно зміна жовтого на червоний колір лоту означає, що до завершення прийняття пропозиції залишилось менше 1 хвилини.

  Увага! Кожен лот має граничне значення пропозиції. При досягненні граничного значення пропозиції кожен учасник матиме можливість зробити лише одну пропозицію без обмеження величини. Граничне значення пропозиції для лотів хвойних порід 50%. Граничне значення пропозиції для лотів листяних порід 100%. Граничне значення може бути змінено Організатором аукціону до початку аукціонної сесії.

  У разі завершення торгів по лоту лот отримує білий колір та містить інформацію про остаточну пропозицію та номер учасника, яким надано остаточну пропозицію. По завершенню 2 хвилин лот відображатись на екрані не буде.

  Для перегляда історії пропозицій по лотам використовуйте сервіс «Переглянути попередні результати по лотам». Вам потрібно ввести номер лоту та натиснути клавішу «Enter».

  В разі оновлення сторінки браузера користувач отримує нагадування щодо основних принципів використання Регламент торгів 2.0 «Електронний ліцитатор».